(english scroll down)
Efteråret er over os, og alt alt for tidligt Lidt mere sommer og sol ville ikke havde været af vejen.
Har stadig nogle tomater tilbage, selvom mange plager er kommer over mine tomatplanter: mellus, larver, snegle osv osv.
En del vil ikke kunne nå at modne i dette efterårsvejr, så fik et godt råd en dag: SYLT DE RESTERENDE GRØNNE TOMATER!!
Og den idé har jeg gået og haft i baghovedet. Igår plukkede jeg så en skål-fuld umodne tomater (grønne og hårde).
På DK-KOGEBOGEN fandt jeg flere opskrifter. Handlede ind til nederstående opskrift, som jeg her deler med de der læser.
Har allerede spist et par stykker idag. De egner sig glimrende til retter hvor nogle kan lide lidt SURT til :o)
Ingredienser:
Ca 1 kg grønne tomater (er de ved at få farve, kan de ikke bruges. Sprækker under kogningen)
Ingredienser:
Ca 1 kg grønne tomater (er de ved at få farve, kan de ikke bruges. Sprækker under kogningen)
1 liter eddike
1 tsk. salt
250 g sukker
1 tsk. salt
250 g sukker
250 g perleløg (færdigsyltede på glas kan med fordel bruges)
1 fed hvidløg - 1 hvidløg efter smag og behag.
2 dildskærme eller et par solide totter dild.
25 g peberrod
1 fed hvidløg - 1 hvidløg efter smag og behag.
2 dildskærme eller et par solide totter dild.
25 g peberrod
1 tsk atamonpulver el. 1 dessertske flydende atamon.
- Vask tomaterne og prik dem dybt med en gaffel
- Lig tomaterne i en gryde med eddiken. Varm eddiken op.
- Tilsæt salt og sukker, og opløs dette.
- Tomaterne koges i 3 min. Pas på varmen og rør jævnligt, så de ikke sprækker.
- Tag tomaterne op med en hulske og læg dem i et sylteglas som er skoldet med atamon.
- (har du købt rigtige perleløg, skal disse skoldes med kogende vand og pilles.)
- Perleløg, hvidløg, dild, og peberrod kommes i eddikelagen og koges 5 min.
Dernæst tages det op med en hulske og kommes i glasset til tomaterne. - Lagen i gryden koges ind i 15 min. Lad den hvile nogle minutter inden atamonen kommes i og opløses. (atamon mister sin virkning i væsker over 100grader)
- Lagen hældes så i glasset til tomaterne og de øvrige ingredienser, og lukkes tæt.
Autumn has come. And way way to soon. We didn't get much summer, after a long long winther here in Denmark.
My tomatoes has endured alot during the summer, all kinds of bugs and slugs, and me forgetting to warter them.
Had to face that the last of my tomatoes never will turn red, ripe and edible. Was a damn shame.
One day I talked with a cop at the policestation about wind, weather and gardening... and he surgested that I could pickle the green tomatos.
So yesterday I picked a bawl full of green unripe tomatoes, and found a recepie for pickled green tomatoes.
They turned out quite allright...see the pic above. Have eaten two today. They will be great for meals, where something SOUR can be eaten along with. Some dishes require both something sweet and sour... Guess especially us who grew up with elder relatives, has the craving for something sour every now and then. Not only pregnant woman ;o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar