Blev lige inspireret og måtte straks prøve det. Og en succes var det.
Var en tur i skoven for at samle ingredienserne. Holdt lidt hårdt, da der ikke var så meget oppe af de
|
Brændenælder |
forskellige planter.
Men lykkedes dog.
Fik samlet:
Brændenælder (de friske yngre skud. Husk handsker)
Skvalderkål (de yngre friske skud)
Mælkebøtte blade
Løgkarse
|
Skvalderkål |
|
Løgkarse |
|
Mælkebøtte blade |
Ud af dette skulle der laves "Frikadeller". Grønne- eller Skovfrikadeller.
Kan jo også findes i mange haver.
Du skal ca bruge:
- 3/4 L Skvaderkålblade
- 1/2 L Topskud fra brændenælder
- 1/4 L Blade fra f.eks. mældebøtte blade, Røllikeblade eller ramsløg
- evt bladene fra 2 løgkarse planter (smager/dufter lidt af hvidløg)
Bruges ramsløg, vil disses smag dominere klart.
- 3æg
- 1dl rasp
- 2-3 spsk sesamfrø
- salt og peber
- lidt citronsaft
- smør og olie til stegning
- evt lidt rugmel til at vende dem i
- Nælderne overhældes med kogende vand fra f.eks el-keddel. (dette gør de ikke stikker mere)
De sorteres og de groveste stængler tages fra.
- De øvrige blade skylles.
- Alle bladene hakkes med en kniv, foodprocessor eller lign.
De øvrige ingredienser tilsættes og det hele røres sammen til en fars. Jeg brugte en stavblender
som gjorde det helt fint.
- Lad det stå og hvile på køl ca 30 min.
- Dyp en ske i fedtstoffet på panden og form dem som frikadeller. Man kan også bare bruge
hænderne. Vend dem evt i rugmelet og steg dem ved middel varme. Æggene hjælper til at holde sammen på dem. De skal være gennemstegte. Ca 7-10 min på hver side. Prøv dig lidt frem.