25. december 2011

Marcipan-træstammer

Lidt sent juleri og en lille ekstra "gave" til et par granonkler og grantanter blev et par "træstammer" af marcipan og nougat. Hér nogle fotos og en hurtig opskrift. Du kan selv prøve dig frem eller ændre/tilføje ting.

Du skal bruge til ca 2 stk:


  • 400g marcipan
  • 200g blød nougat
  • 1 pose overtrækschokolade
  • (en sjat cognac) hvis man kan lide sådant
  • evt kandiserede violer, nøddedrys, valnødder eller hvad man ønsker som pynt.
  • flormelis
  • bageparpir
  1. ælt marcipan og lidt flormelis (ca. 1-2 håndfulde) sammen i en skål
  2. tilsæt evt cognac til marcipanmassen har den smag du ønsker
  3. læg et stykke bageparpir på bordet og drys flormelis over dette parpir
  4. læg marcipanmassen på dette og gnid en kagerulle ind i flormelis. Dette skal hjælpe masse til ikke at hænge fast i rullen. Rul masse ud til en firkant i den tykkelse du ønsker. (ca 1/2cm tyk) Du kan hér også dryppe/stænke cognac over marcipanen.
  5. tag den BLØDE nougat som gerne må have stået nogle timer i stuetemperatur, og fordel denne ud over marcipanen. LAD et par tommer være uden nougat i enden fjernest fra dig.
  6. Ved hjælp af bageparpiret rulles det nu VÆK fra dig, sammen i en rulle. Papiret skal ikke rulles med hele vejen rundt, men hjælpe med at rulle marcipanen sammen med nougatten. (se foto)
  7. Når du har rullet det sammen og sluttet med at lukke det sammen i enden uden nougat, kan du rulle hele rullen i form/størrelse mens den ligger inden i bageparpiret. Du kan pakke rullen ud og dele den i to. Skær enderne til.
  8. Smelt chokoladen i et vandbad. Dyp enderne i den smeltede chokolademasse der er taget fra varmen.
    Og pensl efterfølgende begge ruller med chokoladen. Hvis det er lang tid om at størkne så du kan vende den, så hold chokoladen smeltet ved at sætte skålen tilbage i vandbadet. Sørg for de får overalt.
    Og lad rullerne blive på bageparpiret hele tiden. Holder bordet rent og forhindre dem i at sætte sig rigtig fast.
  9. Når rullerne er helt dækket med chokolade kan du placere den pynt på du ønsker: hakkede mandler, kandiserede violer, et par valnødder osv osv. Dette sættes fast med lidt chokolade og skal have lov at størkne fast.
Marcipan med flormelis

evt lidt cognac

nougat fordelt men med bart stykke øverst i billedet

Der rulles sammen vha. bageparpiret

der er rullet færdig

smeltet overtrækschokolade i vandbad

rullen er dækket af chokolade og lidt pynt...skal nu størkne.

færdige marcipan træstammer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar