For mange år siden, smagte jeg en fantastisk julekage min mormor havde lavet.
Mange år senere efter dukkede opskriften op, og vakte juble igen. Det er en opskrift fra ALT FOR DAMERNE 28.november 1967. I et tillæg med julebag fra danske herregårde og slotte.
Siderne er gamle og lasede, men kagen stadig herlig. Forudsat man kan lide en smagfuld og tung frugtkage.
Vil hermed dele opskriften på den noget dyre kage (mht indkøb af ingredienser). Håber at nogen bliver lige så glad for den som jeg er :o)
TRANEKÆR FRUGTKAGE
Ingredienser:
1/4 kg smør
1/4 kg lys farin
4 æg
125 gram kandiserede, grofthakkede kirsebær eller cocktailbær
Reven skal af 1 appelsin
Reven skal af 1 citron
1/4 kg små rosiner
1/4 kg korreander
1/4 smuttede hakkede mandler eller nøddekerner.
2-3 spsk ribsgelé der er lidt opvarmet.
3/4-1 dl blød honning
1/2 dl lys sirup
265 gram mel
1 tsk strøget bagepulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel
1/4 tsk nelliker
1/4 tsk reven muskatnød
Rør smør, farin og æggene i èt ad gangen.
Tilsæt frugt og frugtskal, mandler/nødder og ribsgelé i den nævnte rækkefølge. Derefter honning og sirup.
Sigt melet med bagepulver og krydderier, og rør det i dejen til sidst.
En stor springform fores med flere lag karduspapir. (smurt og melte form kan også gøre det)
Dejen fyldes i formen.
Bages ved jævn varmen (højst 175 grader celcius) i mindst 2 timer. I reglen 2 1/2time.
Kan holde sig meget længe uden at blive tør og egner sig også til frysning.
Tranekær slot ligger i Tranekær på nordlangeland. Har for nogle år siden gået en tur i deres park og set slottet på afstand. http://www.tranekaergods.dk/
Ingen kommentarer:
Send en kommentar