29. januar 2012

Et drys sne - A bit of snow

Så faldt der vinterens første sne i Gladsaxe. Ikke så meget. Men overrasker nu hver gang man står op til et hvidt drys sne. Det er da pænt. Men må tilstå jeg ikke ellers synes om det. Især i mit job i Post Danmark, da det har en stor indvirkning på arbejdet. Især mht tempo. (som mere end tidligere er en nødvendighed).
Herunder et par billeder fra denne Søndag formiddag.

Finally we got a bit of show in Gladsaxe. It's not much, but its there. Always surprised to wake up to snow, that wasn't there last night.
It's pretty and part of climate and seasons. But don't like snow. Mostly because I have to work in it.
Being in the postal services, it makes my job much more difficult. Have to keep up a high pace in order to do my work in time. Can't do that in snow...cold and slippery.
Here a few pics from this sunday morning.

Minder fra sommeren: potte og en dusk persille
Memories from a summer: flowerpot and parsley


Min "karryplante" i sne
My "curryplant" in the snow


18. januar 2012

R.E.M. Everybody hurts...

Bare en sang. Kan ikke tage æren for den.
Just a song. Can't take credit for it... just like it. Sometimes everybody hurts...everybody!

When your day is long and the night 
The night is yours alone
When you're sure you've had enough of this life, well hang on
Don't let yourself go 
Everybody cries and everybody hurts sometimes

Sometimes everything is wrong 
Now it's time to sing along
When your day is night alone (hold on, hold on)
If you feel like letting go (hold on)
When you think you've had too much of this life, well hang on

Everybody hurts 
Take comfort in your friends.
Everybody hurts
Don't throw your hand. Oh, no
Don't throw your hand
If you feel like you're alone, no, no, no, you are not alone

If you're on your own in this life 
The days and nights are long
When you think you've had too much of this life to hang on

Well, everybody hurts sometimes
Everybody cries
And everybody hurts sometimes
And everybody hurts sometimes
So, hold on, hold on
Hold on, hold on 
Hold on, hold on 
(Hold on, hold on)

Everybody hurts 
You are not alone

3. januar 2012

Godt nytår - Happy new year


GODT NYTÅR - 
HAPPY NEW YEAR






(for english scroll down)
Så er vi nået til 2012. Har ikke nogle nytårsfortsæt. Men håber året bliver mig bedre end 2012.
En af drømmene er stadig at komme til Canada. Også gerne Alaska. Men om der vil være "midler" og mod til det...vil tiden vise.
Et indre biologisk ur der "tikker" højlydt er også lidt presserende.
Det lykkedes mig at få fri fra arbejde 31.december. Så 30.december tog jeg med Abildskous rutebiler -linie 888
til Aarhus efter arbejde.
Der besøgte jeg endnu engang min gamle kammerat fra ungdomshøjskolen http://brian-erritsoe.blogspot.com/2011/07/turen-gar-til-aarhus.html. Han havde alligevel ikke nogen at holde nytår med. Så var et godt forslag han kom med.
Af bussen på rutebilsstationen, befandt vi os hurtigt på café Stiften ved banegården http://www.aoa.dk/restaurant-og-cafe/cafe-stiften#what:Restaurant%20og%20caf%C3%A9.
Der kom nogle genstande indenbords. Deribland øllen Jacobsen Velvet Ale.
Dejlig øl - really nice beer
Den var virkelig en dejlig overraskelse, især da den kommer fra et gigantisk bryggeri (carlsberg). Let, sød og frisk smag af sommer og hyldeblomster. 
31.december gik med at tulle rundt omkring strøget i byen, og ellers møde kammeraten da han havde fyraften fra Salling (stormagasinet).
Aarhus domkirke årets sidste dag
 - aarhus catheradral last day of the year

Aarhus å der er blotlagt - stream through aarhus city.

en stor café latte med vanilie hos SALLING
a big latte with vanilla

Et super-hurtigt indkøb og aftenens mad var klaret. Vi havnede på hans opfordring endnu en gang på STIFTEN. Der holdt de sørme åbent, så længe der var kunder sagde de. 
Så omkring 17-tiden drog vi mod aarhus nord, hvor han bor. 
Desværre gik han helt ned med energi og helbred dér. Som batterierne var taget ud...
Så aftenen blev meget stille tilbragt i sofaen med tv og lidt mad. Så nytår i den forstand blev det ikke.
Ingen druk eller fyrværkeri. 
Flintstone pub

1.januar gik turen hjem igen...sjovt nok efter han endnu engang fik lokket mig ud på pubben http://www.flintstonepub.dk/. Så var ikke helt appelsinfri, da jeg hoppede på rutebilen hjem.
Dér rendte jeg så på en gut fra en anden årgang, fra min gamle ungdomshøjskole. Så var der godt selskab hele vejen til København :o)

Well 2012 has arrived. Hope 2012 will be good to me. Feel I need it badly.
Hoping this will be the year I cross the atlantic. Dreaming about seeing mountains, wildernesses aso of Canada or Alaska.
A friend of mine who recently lived in Toronto, moved to the far far east of New Foundland. Hope to see her too soon.
Also got an inner clock ticking away.... feel the need to find someone, have kids aso.


Spend new years eve in the city of Aarhus with an old friend of mine. Got the 31nd of december off, and therefore left cph the 30th of december in the afternoon.
Right of the bus we sat down for a few beers, and I had late dinner. The next day I spend walking around main street aarhus, while he was at work. When he got off from work, we went shopping for the new years dinner...and had..well... a few beers more. Tasted the JACOBSEN VELVET ALE for the first time (see pic)
A really nice beer: light, sweet with a summer taste of elderflowers. .. brewed by CARLSBERG.
Looking forward to tasting it again.
After we got home..he suddenly got very tired and dizzy. So the rest of new years eve, was very very quiert.
We just ate dinner and watched tv. And looked out the windows and midnight to watch the fireworks.

The day after that he was ok again. We went to a pub called "flintstonepub" and had a few moore beers.
When on the bus for copenhagen, I bumped into another guy I know from the same school (wich I also know my aarhus-pal from). So had good company all the way to cph :o)

25. december 2011

Marcipan-træstammer

Lidt sent juleri og en lille ekstra "gave" til et par granonkler og grantanter blev et par "træstammer" af marcipan og nougat. Hér nogle fotos og en hurtig opskrift. Du kan selv prøve dig frem eller ændre/tilføje ting.

Du skal bruge til ca 2 stk:


  • 400g marcipan
  • 200g blød nougat
  • 1 pose overtrækschokolade
  • (en sjat cognac) hvis man kan lide sådant
  • evt kandiserede violer, nøddedrys, valnødder eller hvad man ønsker som pynt.
  • flormelis
  • bageparpir
  1. ælt marcipan og lidt flormelis (ca. 1-2 håndfulde) sammen i en skål
  2. tilsæt evt cognac til marcipanmassen har den smag du ønsker
  3. læg et stykke bageparpir på bordet og drys flormelis over dette parpir
  4. læg marcipanmassen på dette og gnid en kagerulle ind i flormelis. Dette skal hjælpe masse til ikke at hænge fast i rullen. Rul masse ud til en firkant i den tykkelse du ønsker. (ca 1/2cm tyk) Du kan hér også dryppe/stænke cognac over marcipanen.
  5. tag den BLØDE nougat som gerne må have stået nogle timer i stuetemperatur, og fordel denne ud over marcipanen. LAD et par tommer være uden nougat i enden fjernest fra dig.
  6. Ved hjælp af bageparpiret rulles det nu VÆK fra dig, sammen i en rulle. Papiret skal ikke rulles med hele vejen rundt, men hjælpe med at rulle marcipanen sammen med nougatten. (se foto)
  7. Når du har rullet det sammen og sluttet med at lukke det sammen i enden uden nougat, kan du rulle hele rullen i form/størrelse mens den ligger inden i bageparpiret. Du kan pakke rullen ud og dele den i to. Skær enderne til.
  8. Smelt chokoladen i et vandbad. Dyp enderne i den smeltede chokolademasse der er taget fra varmen.
    Og pensl efterfølgende begge ruller med chokoladen. Hvis det er lang tid om at størkne så du kan vende den, så hold chokoladen smeltet ved at sætte skålen tilbage i vandbadet. Sørg for de får overalt.
    Og lad rullerne blive på bageparpiret hele tiden. Holder bordet rent og forhindre dem i at sætte sig rigtig fast.
  9. Når rullerne er helt dækket med chokolade kan du placere den pynt på du ønsker: hakkede mandler, kandiserede violer, et par valnødder osv osv. Dette sættes fast med lidt chokolade og skal have lov at størkne fast.
Marcipan med flormelis

evt lidt cognac

nougat fordelt men med bart stykke øverst i billedet

Der rulles sammen vha. bageparpiret

der er rullet færdig

smeltet overtrækschokolade i vandbad

rullen er dækket af chokolade og lidt pynt...skal nu størkne.

færdige marcipan træstammer

21. december 2011

Ikke så meget jul - Not that much christmas

Hos mig har der nu aldrig været så meget JUL. Lidt julebelysning udenfor, en enkelt julenisse og et par julekort er hvad det bliver til.
There ain't much christmas at my place. A bit of christmaslights outside, and only a few things inside. And of cause a few christmascards....that's all folks ;o)




Juletræet i huset hvor jeg bor - Christmastree where I live



20. december 2011

It's Beginning To Look A Lot Like Christmas

It's beginning to look a lot like Christmas 
Ev'rywhere you go; 
Take a look in the five and ten glistening once again 
With candy canes and silver lanes aglow. 
It's beginning to look a lot like Christmas 
Toys in ev'ry store 
But the prettiest sight to see is the holly that will be 
On your own front door. 

A pair of hopalong boots and a pistol that shoots 
Is the wish of Barney and Ben; 
Dolls that will talk and will go for a walk 
Is the hope of Janice and Jen; 
And Mom and Dad can hardly wait for school to start again. 
It's beginning to look a lot like Christmas 
Ev'rywhere you go; 
There's a tree in the Grand Hotel, one in the park as well, 
The sturdy kind that doesn't mind the snow. 
It's beginning to look a lot like Christmas; 
Soon the bells will start, 
And the thing that will make them ring is the carol that you sing 
Right within your heart.

17. december 2011

Smørkrise i Norge- Butter-crisis in Norway

(english scroll down)
Den norske "smør-krise" er jo rygtedes lidt. Selv til fjernøsten.
Og at historien formidles viderer er jo ganske naturlig, for det er jo ærligt talt en lidt speciel historie.
Og at det lille nabo-Danmark endda via et tv-show har samlet og sendt smør derop, er jo bare mere vand på møllen*griner*
Den Taiwanesiske nyhedsstation NMA.TV http://www.nma.tv/ sender åbenbart ikke kamerahold ud i verden, eller køber indslag.
Næææ... de laver indslagene selv computeranimeret.
Og det kan der kun komme nogle overdrivelser, skæve vinkler ud af. Især da de har googlet sig til en del spørgsmål.
I nederstående video er indslaget om smørmanglen i Norge. Og endda også det danske "godmorgen danmark" der via helikopter "bomber" nordmændene med LURPAK smør.  De har da heller ikke glemt at stærkt bevæbnede politifolk stopper en russer med smør til salg på det sorte smør-marked.
God fornøjelse. Kig på deres site og andre indslag. Der er med garanti flere grin at hente.
Jeg er højst lidt bekymret af den opfattelse deres seerer må få af vore del af verden.
 Norway has had a shortage of BUTTER this past time. And now most of them face a christmas without butter for baking aso. They seem to panic a bit.
Even a danish tv-show on morning tv collected and send them butter. They send butter to a similar norwegean tv-show.
Such a unusual story travels. And in Taiwan they have a news tv-station that doesn't send a camera crew, or buy footage. They do all news with their own animation.
When I saw the clip, I couldn't stop laughing. They seem to have quite a lively imagination, and strange view on the people of the north. But funny to see a helicopter almost "bomb" the people of norway with danish LURPAK-butter, and armed policemen stop a russian guy trying to smuggle butter into norway to sell it at sky-high prices. Have a look at the video above.
You can also have a look at their website here. There are plenty of weird video-news-animations   :o)
http://www.nma.tv/