2. oktober 2012

Boganmeldelse: Anders og Julius, og andre historierAf: Søren Ryge Petersen
Udgivet 2011
190 siderAnders og Julius blev nærmest ”folkeeje” efter Søren Ryge Petersen første gang fik dem i tv.
Det handlede om Julius’ duer. Men det blev til flere programmer, da en stor del af seerne fattede interesse for Sørens naboer. Han havde jo selv set en god historie, første gang han besøgte sine naboer for at hilse på, efter at være flyttet til sit ”lille sted på Djursland”.

Han har skrevet flere bøger om mennesker han har mødt. Og meget af dét med Anders og Julius har været lidt hist og hér. Men nu er det samlet i denne bog.
2/3 af bogen er om Anders og Julius. Derfor hedder den ”Anders og Julius og andre historier…”
Søren Ryge fortæller som altid rigtig godt. Både i skrift og tale forstår han at fortælle en historie i ”velvalgte ord”.
Nogle historier er om de ting vi har kunnet se på DR eller på dvd’en ”Anders og Julius”. Men en del også bare om privatpersonen Søren og hans naboer. Nogle historier kan overraske.
Bl.a. at kameraet havde kørt, uden at Anders og Julius havde fået besked om det. Men at dette netop viste dem helt naturlige og som sig selv. (for de færreste er sig selv foran et tændt kamera)
Også at Søren Ryge faktisk kan blive GAL. (Gal som i sur og rigtig vred). Se videoklippet hér hvor Ryge selv fortæller om det.
Bogen omhandler også lidt af hvad der er fulgt med brødrenes berømmelse på godt og ondt.
Heldigvis mest godt :o)
Julius døde i 2005 hvilket der kort fortælles om.


Der deles endnu engang en skideballe ud til konkurrenten TV2, som usmageligt besøgte dem med kamera og julemand. Og som endda trampede ind i soveværelset til en syg Julius.
Fotografen Nicolai Howalt har i perioder fulgt brødrene, og taget en hulens masse fotos. Nogle stykker er brugt i bogen, og er i sort/hvid, og kunstnerisk taget. Jeg savner helt klart nogle flere fotoer. Men er jo af ren og skær nysgerrighed. For hyggelige fyre er de jo :o) 
2.del af bogen indeholder korte historier om bl.a.:
Dvd'en hvor programmerne er
samlet med forord af Søren Ryge
  • ·        Valborg fra Bjerregrav
  • ·        Danmarks bedste kringle (som jeg klart vil forsøge at lave en dag)
  • ·         Tre søskende (Aage, Ejnar og Elna)
  • ·         Evalds medalje (ham med hvidkålssuppen)Så har du klæbet dig til skærmen når Søren og DR-DERUDE  besøgte dem, og har du Anders og Julius dvd’en, og har tørst efter bare lidt mere?
Ja så er denne bog oplagt at læse. For Søren, han er god til historier :o) For han er god til mennesker og til at få historierne frem.


Selv en ”ung” gut som jeg, har i årevis fulgt med i mange af de programmer han har lavet. Og sætter pris på
de hyggelige og gode historier han har fortalt, i haven, landet rundt eller i udlandet.

Giver den 4 stjerner, da jeg nyder om at høre mere og yderligere om Anders og Julius. Og er det er godt fortalt. Savner dog lidt flere fotos. Et par af de øvrige historier i bogen, synes jeg dog ikke fænger eller passer ind blandt de øvrige historier.

Herunder fra TV2 programmet "Kurt kom forbi". Der fortælles om Julius på hospitalet, med strubekræft.
Heldigvis i hopla blandt søde sygeplejesker.
http://www.tv2oj.dk/artikel/45329:Kurt-Kom-Forbi--Anders-og-Julius

Ingen kommentarer:

Send en kommentar