4. april 2013

Boganmeldelse: En sommer i Alaska

Af: Morten Strange
Udgivet 1980
124 sider

 


I bogen fortæller Morten Strange om sine oplevelser fra foråret til efteråret i Alaska. Han rejser i Canada og Alaska for at arbejde og opleve naturen. Hans helt store interesse er fugle, og er det stadig den dag idag.

Blaffende i Canada, bliver han tilbudt en lift af en rolig og eftertænksom herrer: den amerikanske guldgraver Bill. Sammen kører de gennem resten af Canada, til Alaska.
Han bliver hurtigt tilbudt arbejde i Bills lejr i Emma Creek, hvor han søger guld. Hvilket passer Morten fint, da han så kan få set Brooks Range bjergkæden, som Emma Creek er nær.
Morten bliver hurtig overladt ansvaret af at gøre lejren klar til den kommende sæson og er nogle uger alene i lejren. Dog nyder han dette til fulde og får hurtigt klaret opgaverne og nydt naturen.
Vi følger hans arbejde i lejren sammen med Bill, møder Bills kamerater og andre lokale fra små samfund.

Men Morten rejser senere videre nordpå for at se de nordligste egne af Alaska, og har et par triste oplevelser med "indfødte" der af historiske årsager ikke er helt glade for "den hvide mand". Vi følger ham også på den sidste vandretur tilbage til Emma Creek gennem de store skove.

Bogens indhold er som titlen angiver, hans fortælling af én sommer i Alaska.
Så den slutter da han ud på efteråret stikker næsen tilbage til Danmark for at studere og arbejde.
Bogen er en rigtig fin og interessant fortælling om hans oplevelser gennem den sommer.
For de der ikke har interesse i natur, Alaska
Jeg synes godt om bogen og ville da være glad hvis han havde oplevet og skrevet mere om sine oplevelser i Canada og Alaska.
, vandring (trekking) og eventyr i vildmarken og øde egne er det nok lidt begrænset hvor fængende den vil være.
Den er skrevet på godt, sammenhængende, let forståelig og med nogle enkelte fotos. Den er desværre lidt hurtigt læst, men noget enhver kan give sig i kast med.
Billederne i bogen er desværre ret mørke og i sort/hvid. Trykket af disse kunne havde været langt bedre. Men måske var det standarten for 80'er bøger?! En skam da der må havde været så mange spændende ting at se fra Emma Creek og omegn.
Om det er til at opdrive bogen udenfor bibliotekerne ved jeg ikke. Har selv fundet den som en udgået biblioteksbog, og er glad for den. Er nok dér eller hos antikvariater den kan opdrives.
Har forsøgt at søge den på internettet, men kan ikke finde den til salg nogle steder.

Han har dog skrevet nogle bøger om fugle og har en fan-side på facebook: http://www.facebook.com/pages/Morten-Strange/133739676665064?fref=ts

Så herfra skal denne gamle og måske lidt glemte bog om en oplevelsesrig sommer i Alaska have en anerkendende THUMBS UP :-) Forstår godt han har ville dele sine oplevelser med andre.
Så TAK fordi du skrev en bog og delte med os andre Morten :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar