11. maj 2013

Hummus... dét ik så ringe endda :-)

Fik hummus forleden, og det slog mig at det var alt for længe siden jeg har fået det.

Så de sidste dage har det været i tankerne, og jeg har kigget opskrifter på internettet. Og UHA DA der er mange variationer.
Faldt dog for den relativ simple på Danmarks Radios hjemmeside fra Brødrene Price.


  • 250-300g (3dl) kikærter
  • 1-2 spsk tahin/tahini (sesampasta)
  • 2 dl olivenolie
  • 3-4 fede hvidløg (efter smag og behag)
  • evt friskrevet ingefær
  • 1-2 tsk spidskommen (efter smag og behag)
  • saften af 1 citron
  • salt og peber
  • evt. grøntsagsbullionterning
Dæk kikærterne med vand og lad dem stå og trække i ca 10 timer. Skift eller tilsæt evt vand undervejs, da de står og suger.
Herefter kasseres vandet.
Kog dem i 1 1/2 time i rent vand eller vand tilsat en grøntsagsbullionterning under låg og jævn varme.
Kikærterne skal være helt møre når de er færdige. Lad dem køle af. Evt i koldt vand.

Hæld alle ingredienser i en skål eller foodprocessor. En blender får desværre hele massen blendet.
En stavblender kan være rigtig god til dette formål også.
Kikærterne står i vand og trækker. De udvider og suger godt til sig.

De øvrige ingredienser

Det hele i blenderen. Dårlig idé, for måtte tage det ud og
blende i mindre portioner... Næste gange bliver det stavblender.

Færdigt...lidt groft men lækkert.
Blend massen til den har den ønskede konsistens. Tilsæt evt mere olie om nødvendigt.
Om det kan være groft eller fint... er en smagssag. Men den originale fra mellemøsten er helt cremet og fin.

Selv synes jeg det er godt som dip til stænger af gulerod, agurk osv osv...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar