16. august 2011

Tåbelig kniv-lov i Danmark

For tiden sidder jeg og leger med tanken om at lave nogle små kompakte overlevelsessæt/survival kits.
Altså en pakning i en beholder der indeholder bl.a.: ildtændingmidler, kompas, vandrensningsmidler, paracord, kniv, evt forbindinger, fiskekroge og fiskesnøre ect ect.
Så skulle finde nogle små foldeknive som kunne være i pakningen.
Da fik jeg egentligt lyst at finde en LOMMEKNIV, som jeg... ja bare kan have i lommen.
MEN desværre er Danmark jo bl.a. blevet et hysterisk land mht knive, på grund af nogle fjolser der bruger dem til at vifte med, true med, og desværre også stikke til andre med :o/
Men det ENESTE lovgiverne og det tåbelige politi der følger lovene blindt, er at genere de borgere der netop ALDRIG ville bruge en kniv til at skade en anden person. De der netop ville bruge en kniv til sådant, er da fløjtende ligeglade med denne lov.
Så føler selv at hysteriet har ført nogle panik "vi-skal-gøre-noget-når-vælgerne-ser-på-love igennem".

Købte for nogle år siden en flot puukko kniv (fra svensk lapland, Puukko-kniv. Med skæfte af knudret birketræ og rensdyr gevir. Desuden også en super svensk fallkniv. Men har desværre ALDRIG turde bære dem i bæltet under en tur i skoven :o( Den ene har et blad over 7cm og den anden er lige under.
Vil her påpege at jeg har en blankvåbentilladelse fra politiet, og må både købe og besidde sådanne. Har enddog et par sværd fra Ringens Herrer.

Men med da jeg nu ledte efter en kniv jeg altid må have i lommen, kom jeg faktisk på glatis. For måtte da lige se lidt på den tåbelige lovgivning igen. Og var faktisk UTROLIGT svært at  finde en kniv der var helt lovlig.
De små røde victorinox schweizerknive, som har et blad under 7cm, er selvfølgelig lovlige.
Men de siger min ikke så meget, og har desuden en ældre version liggede.

Kun hos arms-gallery var der en side med lovlige foldeknive. (der er dog én ulovlig imellem).
Den kan du evt selv se efter ;o)
Kravene er for tiden i grove træk:
 • Blandet må ikke være over 7cm
 • Kniven må ikke kunne betjenes (læs: bladet foldes ud) med én hånd.
 • Bladet må ikke kunne låses fast i den udfoldede stilling (ironisk da dette er en sikkerhedsanordning)
Fandt en kniv jeg ville have, som dog desværre kun lever op til 2 af kravene. Den låser nemlig fast i den åbne stilling, således at man skal trykke på pal når den skal foldes sammen.
Så må jeg evt se efter en anden kniv en anden gang.
Men det blev til denne fra Gerber (amerikansk mærke opkøbt af finsk firma)
En som Bear Grylls har lagt navn til, og sikkert tjent en pæn skilling på.
Han har haft en længere tv-serie på discorvery channel, hvor han blev sat af midt i verdens ødemarker, med kun kniv, feltflaske og ildstål. Og så viste hvordan han overlevede på alskens dyr og planter, og fandt frem til hjælp.(han er tidl. britisk elitesoldat)

Den har et blad på 6,4cm og vejer kun 40gram. Den kræver begge hænder for at kunne åbne den.
Desværre låser den bladet fast, når først åbnet. (se den lille pal) til højre for BG-mærket.
Ved ikke helt hvad den lettere takkede klinge skal til for. Synes ikke om det. Og har det en praktisk betydning, vil jeg overveje at få slebet det væk/ned. Ser lidt drabeligt ud synes jeg.

Så venter på den kommer med posten. Om jeg så tage den i lommen jævnligt, vil tiden vise.
Pånær den kan låse bladet, ville den ellers være FULD UD LOVLIG. Selvfølgelig skal man dog aldrig have sådan en med i lommen på en bar eller lign. Og ej heller når man bevæger sig ind i en visitations-zone.
Til dagligt på arbejdet, har jeg en lille hobbykniv i bukselommen af praktiske oversager. Det er noget af en gråzone, som mange er blevet fanget i, og tilmed straffet for :o(
Men alle sådanne klinger er jo over 7 cm, kan betjenes med én hånd og bladet kan låses fast.
Ved mange håndværkere har fået straffe for at have den i lommen efter arbejde, eller de havde glemt den lå i bilen. Og igen synes jeg nu FORNUFTEN skal have lov at råde... men politiet må jo ikke skelne mellem en tømre der glemte den lå i bilen, og en "ung bølle" der har den i bilen som våben eller "potens-forlænger".
Min arbejds-hobbykniv bliver da også i de bukser. Og kommer kun ud når den er i brug, eller bukserne skal vaskes ;o)
Håber dog nogle af mine udtalelser vil blive gjort til skamme, og der stadig findes nogle politifolk der har fornuft nok til at skelne mellem sagerne, og ikke slavisk følger en tåbelig lov.
Biler, knallerter osv slår jo også ihjel hvis det skal være. Tobaksrøg, fedme osv osv...ligeså!!

Herover en lille video jeg fandt, hvor en politimand forklarer loven på jævnt dansk :o)
NB: Bemærk han to gange kommer til at omtale knive som VÅBEN, og ikke som VÆRKTØJ, som han ellers så pænt forsøger på.
Men han er desværre nok lidt miljøskadet af sit arbejde. Han har jo nok set ufatteligt mange sager med knive som VÅBEN :o(
1 kommentar:

 1. Hej
  Jeg kan ike se dit problem. Hvis du vil på tur uden for byen og visitationszonen kan du da sagtens anvende en kniv der er længere end 70 mm, og som kan låses.

  Det stiller sig anderledes i byen. Jeg synes også loven er tåbelig, men til alm. brug og fornuftig omgang er det muligt at være borger i landet - men man skal tænke sig om :-)

  Med venlig hilsen
  Mikael

  SvarSlet